Kakva je sudbina Shaqirija nakon ove sezone?

Vjerovatno napušta Redse

Kakva je sudbina Shaqirija nakon ove sezone?

Sudbina švicarskog nogometaša Xherdana Shaqirija u Liverpoolu nakon ove sezone je neizvjesna.

Ovaj krilni fudbaler, koji je nekada nastupao za Bayern Minhen i Inter, došao je u redove Redsa prije dva ljeta nakon što je odigrao vrlo dobar Mundijal u Rusiji, ali u Liverpoolu nikada nije dobio pravu šansu.

Iako je bio dio generacije koja je osvojila Ligu šampiona prošle i koja će vjerovatno osvojiti Premiership ove sezone, Shaqiri ne može da bude zadovoljan.

Od trenera Jurgena Kloppa dobija jako malo minuta. Početkom decembra prošle godine sve je izgledalo drugačije. Shaqiri je bio jedan od najboljih igrača u pobjedi protiv Evertona 5:2, a nakon utakmice bio je jako optimističan vezano za svoju budućnost u klubu:

"Spreman sam. Trenirao sam jako naporno kako bih bio spreman kada treneru zatrebam, osjećam se jako dobro", kazao je tada Švicarac albanskog porijekla.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, od tada kreće njegov novi sunavrat. U posljednja četiri mjeseca upisao je samo 143 minute. Naravno, teško se izboriti za mjesto u timu pored napadačke trojke Firmino, Salah, Mane, a bit će još teže od sljedeće sezone jer engleski mediji pišu kako Klopp kreće po nova pojačanja u ofanzivi.

To znači da će Shaqiri vjerovatno morati potražiti novu sredinu. Za njegove usluge za sada se interesuju Roma, Sevilla i Zenit kojima bi sigurno bio daleko veće pojačanje nego Liverpoolu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi