Zaboravljena nada Tottenhama pronašla klub u Seriji A

Adel Taarabt stigao u Genovu

Zaboravljena nada Tottenhama pronašla klub u Seriji A

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Tottenhama i Milana, Adel Taarabt, napustio je danas redove Benfice, te će karijeru nastaviti u italijanskoj Seriji A.

Taarabt je nekada bio velika nada Tottenhama, a jednu polusezonu čak je proveo na posudbi u Milanu. Ipak, 2015. godine potpisao je za Benficu gdje je većinom igrao za rezervni tim portugalske ekipe.

Međutim, marokanski fudbaler želi da se vrati na velika vrata, te je ponovo odlučio da se okuša u Seriji A. Taarabt je danas prošao ljekarksi pregled u Genovi gdje će igrati na posudbi do kraja naredne sezone.

Ovaj 27-godišnji fudbaler ove sezone nije odigrao nijedan meč za Benficu jer je ljetos odbijao da napusti ovaj klub. Čelnici portugalske ekipe tada su odlučili da zamrznu njegov status u ovom klubu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pored Tottenhama i Milana, Taarabt je u svojoj karijeri još nastupao za Lens, QPR i Fulham. U dresu reprezentacije Maroka odigrao 18 utakmica, te je postigao četiri gola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi