Zaboravljeni Alexandre Pato se u januaru vraća na velika vrata?
Pato je u Evropi nosio dresove Milana, Chelseaja i Villarreala, a čini se da je došlo vrijeme za povratak u staro jato.

Brazilac ponovo u Evropi?

Zaboravljeni Alexandre Pato se u januaru vraća na velika vrata?

Nekadašnji napadač Milana i Chelseaja Alexandre Pato mogao bi se u januaru mjesecu vratiti na velika vrata.

Nekada jedna od najvećih nada svjetskog fudbala je 'propala' davnih dana, ali danas ima samo 29 godina u šta mnogi ne mogu ni povjerovati obzirom da je prošlo barem 10-ak godina otkad mu je karijera krenula silaznom putanjom.

Pato danas igra u Kini za ekipu Tianjin Quanjiana za koju je u tekućoj sezoni postigao 15 golova u 21 utakmici, a obzirom da se sezona u Kini bliži kraju sve je izvjesnije da će se Pato u januaru vratiti u Evropu.

Kako prenose brojni italijanski mediji, Pato je velika želja Milana koji želi da ga angažuje u januarskom prelaznom roku, odnosno da ga vrati u svoje redove.

Isti izvori prenose kako je prva želja Rossonera Zlatan Ibrahimović, ali ako ne dođe do tog transfera, onda bi Pato mogao da se vrati u staro jato.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Problem bi mogla predstavljati činjenica da Pato u ugovoru sa kineskom ekipom ima klauzulu od 25 miliona eura po kojoj može napustiti klub, ali Milan to navodno ne želi platiti. S druge strane, prednost je ta što bi Brazilac navodno pristao da mu se smanji plata koja trenutno iznosi devet miliona eura godišnje samo kako bi se vratio u bivši tim.

Inače, Pato je u Milanu proveo čak pet i pol godina i to u periodu od 2007. do 2013. godine.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mr.Balboa
Igrac kao sto je Pato definitivno treba da igra negdje u ligi 5ce!!!
14 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi