Zaboravljeni Amer Ordagić doživljava renesansu

Bivši veznjak Slobode

Zaboravljeni Amer Ordagić doživljava renesansu

A. Čaušević

U decembru 2017. godine Amer Ordagić je kao jedan od najboljih igrača Premijer lige BiH napustio Slobodu i potpisao za norveški Brann. 

Prva godina u Norveškoj za 26-godišnjeg veznjaka je bila izuzetno teška, spominjao se i povratak u BiH, ali je na kraju ostao te izgleda napravio pravu stvar.

Na nekoliko posljednjih mečeva izborio je mjesto startera, a stigle su i pohvale od novog trenra Larsa Arnea Nilsena.

"Amer je dobio priliku i uradio je strašan posao. Zaista je iskoristio šansu. Trenirao je veoma dobro. Kada dobije šansu zaista isporuči traženo. Doveo je red u tim", rekao je Nilsen.

Da je bio blizu odlaska potvrdio je i sportski direktor Rune Soltvedt kazavši kako se ozbiljno razmišljalo o Ordagićevoj poziciji u timu.

"Imali smo puno stranaca i dosta igrača u sredini. Bio je u redu za odlaske, ali nije bio nepoželjan. Drago mi je što je još uvijek ovdje", rekao je Soltvedt.

Ordagiću su na ruke išle i povrede Kristoffera Barmena i Fredrika Haugena. Oni su se povrijedili protiv Tromsa kada je Tuzlak dobio priliku za igru.

"Dobar je osjećaj upasti u tim. Ovo je prvi put da imam priliku da se pokažem ovoliko vremena", rekao je Ordagić te dodao:

"Bilo je upita za mene, ali nisam bio spreman zbog povrede od prošle godine. Rekao sam da želim ostati i nisma želio nigdje ići."

Ordagića je pohvalio i krilni fudbaler Veton Berisha kazavši kako radi odličan posao za ekipu.

"Mislim da je Amer veoma dobar za ekipu. Radi briljantan posao za nas. On i Ruben drže ravnotešu, dook Petter Strand može malo više ići naprijed. To funkcioniše zaista dobro", kazao je Berisha.

Otkako je Ordagić postao starter Brann je na četiri utakmice upisao tri pobjede te sa probio na treće mjesto. Osvojili su ukupno 17 bodova, toliko imaju još Valeranga, Bodo/Glimt i Kristiansund.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi