Amer Ordagić napušta Brann, sprema se novi transfer
(Foto: Brann.no) Amer Ordagić je za SK Brann odigrao 12 utakmica u svim takmičenjima (liga i kup), postigao je jedan gol i upisao jednu asistenciju

Potvrdio menadžer nekadašnjeg fudbalera Slobode

Amer Ordagić napušta Brann, sprema se novi transfer

Amer Ordagić je sjajnim partijama u dresu tuzlanske Slobode svojevremeno privukao na sebe interes nekolicine klubova - kako u BiH, tako i u inostranstvu.

Na kraju se odlučio za inostranstvo i početkom ove godine potpisao ugovor sa norveškim Brannom, u kojem je, prema istom, trebao ostati do 2020. godine.

Ipak, sada iz Norveške stižu vijesti da 25-godišnji Ordagić završava svoju epizodu u Brannu, u kojem se nije naigrao.

Navode da Ordagić nakon nepune godine napušta Brann za norveške medije potvrdio je i njegov menadžer Sanel Pajić.

Konkretan interes

"Razgovarali smo sa Brannom, Ameru je dopušteno da traži novi klub. Upravo radimo na tome", istakao je Pejić za Bergens Tidende.

"Postoji konkretan interes za njega", poručio je Ordagićev menadžer i dodao da se to posebno odnosi na jedan klub van Norveške.

Za sada nije poznato koji bi to klub mogao biti, ali treba podsjetiti da se Ordagić nikada nije prestao povezivati sa nekim bh. premijerligašima, a tu je svakako prednjačio Željezničar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi