Zaboravljeni igrači zlatne generacije Brazila iz 2002.

Igrali na SP-u u Japanu i Južnoj Koreji

Zaboravljeni igrači zlatne generacije Brazila iz 2002.

E. Čaušević

Reprezentacija Brazila 2002. godine osvojila je Svjetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji, a zlatnu generaciju Karioka danas se sjećamo s nostalgijom.

Brazil je 2002. godine osvojio svoju petu titulu prvaka svijeta i to je bio rekord sve do 2014. godine kada je Njemačka uradila isto. Mnogi će se ove zlatne generacije Brazila sjetiti sa nostalgijom jer su u ekipi bili mnogi igrači koji su davno okačili kopačke o klin.

Svjetsko prvenstvo u Japanu i Južnoj Koreji nam je donijelo mnogo toga što se tiče Brazila. Ronaldo se na veličanstven način vratio nakon teške povrede, Rivaldo je bio standardno dobar, a na sceni su se pojavili neki novi klinci, Ronaldinho i Kaka (koji je doduše bio na klupi).

Ipak, Brazil je tada u sastavu imao igrače kojih se danas rijetko ko može sjetiti. A, što je najgore bili su poprilično standardni. Znamo da se ni vi ne možete sjetiti baš svih, a ovo je najbolja prilika da osvježite svoje sjećanje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi