Marseille Strootmana ponudio klubovima iz Premiershipa

Šalju ga na posudbu

Marseille Strootmana ponudio klubovima iz Premiershipa

Ekipa Marseillea nije imala najbolju sezonu pa je francuski šampionat završila tek na 6. poziciji.

Upravo zbog toga klub će prodati ili poslati na posudbu nekoliko fudbalera, a jedan od njih je, prema navodima Sky Sporta, Holanđanin Kevin Strootman.

Radi se o fudbaleru koji je prošlog ljeta došao iz Rome za 23 miliona funti, ali obzirom da je Marseille imao razočaravajuću sezonu i da će krenuti u rekonstrukciju tima, on je ponuđen nekim drugim klubovima.

Kako prenosi pomenuti izvor, Marseille je ovog fudbalera ponudio Evertonu, Manchester Unitedu i West Ham Unitedu, ali ga, barem za sada, ne namjerava prodavati već poslati samo na posudbu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Za sada nema naznaka da li će ga neka od ovih ekipa angažovati, ali svakako da se radi o fudbaleru koji bez problema može igrati u Premiershipu.

Inače, kada je u pitanju ekipa Marseillea, treba reći da bi uskoro 'bivši' trebao postati i trener Rudi Garcia koji nije ostvario rezultate koji su se od njega očekivali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi