Zaboravljeni su Mbappe i Neymar jer je Tuchel danas po prvi put uveo čudo od djeteta!

Mladi Xavi Simons zaigrao u seniorskom nogometu

Zaboravljeni su Mbappe i Neymar jer je Tuchel danas po prvi put uveo čudo od djeteta!

Ekipa PSG-a odigrala je danas posljednju pripremnu utakmicu pred samu završnicu Lige šampiona i susret protiv Atalante. 

PSG je na Parku prinčeva ugostio Sochaux i pobijedio sa 1:0, a jedini pogodak na susretu postigao je Eric Maxim Choupo-Moting i to u 15. minuti.

Trener Thomas Tuchel na ovom meču nije računao na najveće zvijezde kao što su Neymar ili Mauro Icardi, dok na Kyliana Mbappea svakako nije mogao račjunati jer je povrijeđen.

Ipak, i u tim okolnostima jedan fudbaler Parižana je privukao veliku pažnju, a u pitanju je mladi 17-godišnji Xavi Simons.

On je po prvi put zaigrao za seniorski tim PSG-a od dolaska iz Barcelone prošlog ljeta. Trener Tuchel dao mu je 16 minuta za igru i u tim trenucima mnogi su gledali samo u njegovom pravcu jer je u pitanju jedan od najvećih talenata u svijetu fudbala kojeg smo po prvi put vidjeli među seniorima.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Vrlo je moguće da je ovo samo početak jedne velike karijere, ali vrijeme će pokazati.

Za PSG sada slijedi odmor a onda veliki okraš protiv Atalante 12. augusta u Lisabonu.

Top Komentari

AmarSahi
Trebala bi FIFA uvesti pravilo da djeca mlađa od 18 ne mogu igrati profesionalni nogomet, jer ipak, da dijete od 15 godina igra protiv mašine od čovjeka sa 26-30.
0 1
Mele
Messi. Martin. Mbappe itd svi su zaigrali mladi, ako je to dijete u formi i kondiciji uz talenay, zasto da ne igra. Sudije ih treba da cuvaju od Ramosa, Pepea i ostalih krvnika...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi