Zaboravljeni Yohan Cabaye konačno pronašao novi klub

Veznjak se vraća u domovinu

Zaboravljeni Yohan Cabaye konačno pronašao novi klub

Yohan Cabaye je jedno vrijeme bio zvijezda svjetskog fudbala, ali je odavno potpuno nestao sa fudbalske mape svijeta.

Cabaye danas ima 33 godine i najbolji dani su iza njega. Svojevremeno je pravio velike transfere, igrao za Newcastle, PSG i bio vrlo važan dio reprezentacije Francuske za koju je skupio ukupno 48 nastupa. Ipak, posljednji put je za Trikolore igrao 2016. godine.

U PSG je Cabaye stigao 2014. godine iz Newcastlea za 25 miliona eura, da bi se godinu dana kasnije vratio u Englesku i potpisao za Crystal Palace oborivši tadašnji transfer rekord ovog kluba.

Ipak, saradnja Crystal Palacea sa ovim fudbalerom je završena na ljeto 2018. godine, a on je krenuo put Ujedinjenih Arapskih Emirata i potpisao za tamošnji Al-Nasr.

Nije to bio klub po ukusu iskusnog Francuza, pa je u januaru ove godine završio svoju epizodu u Emiratima i od tada je bez angažmana.

Ipak, sada francuski mediji prenose da će Cabaye uskoro potpisati za St. Etienne.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Navodno bi uskoro trebao proći ljekarske preglede i u ovoj sedmici ozvaničiti saradnju sa francuskim prvoligašem. Ipak, vjerovatno će Cabayeu biti potrebno neko vrijeme da se uklopi u ekipu s obzirom da je posljednji takmičarski meč odigrao još u decembru 2018. godine.

Tako će se Cabaye ponovo vratiti u domovinu i Ligue 1. Osim PSG-a, Cabaye je u Francuskoj igrao i za Lille u kojem je i počeo karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti