Jedan od dva slavna kluba će svim silama navijati da Europa ligu ne osvoji Arsenal

Dosta toga je u igri

Jedan od dva slavna kluba će svim silama navijati da Europa ligu ne osvoji Arsenal

A. Čaušević

Oba evropska trofeja po prvi put u ovom stoljeću će otputovati u Englesku obzirom da će finale Lige prvaka igrati Liverpool i Tottenham, a Europa lige Arsenal i Chelsea. 

Od prije nekoliko sezona UEFA je odlučila da pobjednik Europa lige osigura plasman u grupnu fazu Lige prvaka naredne sezone.

U Francuskoj će se s posebnom pažnjom pratiti susret iz Bakua 29. maja, a dva kluba će svim silama najvati da trofej ne osvoje Topnici.

Ukoliko Chelsea osvoji Evropa ligu trećeplasiranoj ekipi pete lige na UEFA rankingu zagarantovan je nastup u Ligi šampiona. Razlog za to je što su Plavci kroz prvenstvo već osigurali nastup u Ligi prvaka.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Ligue 1 je peta liga Starog kontinenta, a dva kola prije kraja najjačeg klupskog takmičenja u Francuskoj za treće mjesto se bore Lyon i Saint-Etienne. Treću poziciju trenutno drže Lavovi sa 66 bodova, dok Zeleni imaju četiri boda manje.

Ako Arsenal bude konačni pobjednik Europa lige onda će Engleska imati pet predstavnika u Ligi prvaka. Tamo su već Manchester City, Liverpool, Tottenham i Chelsea.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi