Zabrana transfera za Real Madrid i Atletico Madrid

FIFA kažnjava zbog prekršaja prilikom dovođenja mladih igrača

Zabrana transfera za Real Madrid i Atletico Madrid

M. Skaka

Atlético Madrid i Real Madrid kažnjeni su od strane FIFA-e zbog neregularnosti kod transfera maloljetnih igrača.

Dva madridska kluba prekršila su nekoliko pravila prilikom transfera i prve registracije mladih igrača. Oba kluba dobili su zabranu registracije bilo kakvih igrača za nacionalna i internacionalna takmičenja u dva naredna transfer roka. Ova zabrana ne odnosi se na aktuelni registracijski period obzirom da je transfer rok počeo prije nego što je kazna izrečena, te Real i Atletico neće moći dovoditi igrače ovog ljeta i naredne zime.

Kazne se odnose na cijele klubove, uključujući sve uzrasne kategorije, ali sa izuzetkom ženskog kluba, futsal ekipe i ekipe u fudbalu na plaži. Takođe, ova kazna klubove neće spriječiti da iz svojih redova puštaju igrače.

Dodatno Atlético Madrid će platiti i 900.000 švicarskih franaka, a Real Madrid 360.000, te im je ostaljen period od 90 dana da srede stanje oko registracije mladih igrača u svojim redovima.

Ova kazna izrečena je kao posljedica istrage o registraciji mladih igrača u periodu od 2007. do 2014. godine za Atlético Madrid i periodu od 2005. do 2014. godine za Real Madrid.

Pravila o transferima maloljetnika kažu da su internacionalni transferi za igrače mlađe od 18 godina dozvoljeni samo ukoliko je jedan od slijedeća tri kriterija ispunjen:

Potražite više informacija na temu Serie A:

- Da se igračevi roditelji sele u drugu zemlju zbog razloga nevezanih za fudbal,
- Da se sele unutar Evropske unije, a da su starosti između 16 i 18 godina,
- Da žive unutar 100km od kluba.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi