Zabrinutost u Savezu: Naredna kazna oduzimanje bodova?

Kazna FIFA-e unijela zabrinutost

Zabrinutost u Savezu: Naredna kazna oduzimanje bodova?

S. Mlaćo

Na adresu NS/FSBiH, juče je iz Svjetske kuće fudbala (FIFA) stigla odluka disciplinske komisije kojom je Savez kažnjen sa 26.500.-CHF i 2.000.- CHF zbog kršenja pravilnika o bezbjednosti na utakmici BiH-Gibraltar odigranoj u Zenici 25.03.2017 god.

U odluci se posebno ističe upotreba pirotehnike od strane navijača smještenih na sjevernoj tribini. Dalje se navodi da se u narednom periodu za ovakve prekršaje mogu očekivati i strožije kazne, prenosi službena stranica našeg Nogometnog saveza.

Ovako visoka kazna je i očekivana jer je Disciplinska komisija FIFA poslije utakmice Grčka-BiH oštro upozorila NS/FSBiH na kontinuitet nedozvoljene upotrebe pirotehnike od strane navijača na utakmicama reprezentativnih selekcija kao i konstantno kršenje pravilnika i ponašanje dijela navijača još od utakmice sa Izraelom odigrane u Zenice u prošlim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, piše nsfbih.ba

Podsjećamo da je NS/FSBiH u prošloj 2016. godini izdvojio iz kase iznos od blizu 100.000 KM za slične prekršaje na utakmicama protiv Estonije, Kipra i Grčke.

Ne tako davno smo na Bilinom polju gledali praznu sjevernu tribinu na utakmici BiH-Andora, zbog izrečene kazne za utakmicu sa Izraelom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Osim velikih novčanih izdvajanja, u NS/FSBiH ostaje veća zabrinutost može li naredna kazna otići u smjeru igranja pred praznim tribinama ili oduzmanja bodova, što bi svakako umanjilo šanse igračima da se na terenu izbore za nastupe na velikim takmičenjima.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi