Zadesila ga je tragedija, saigračima nije ništa rekao, izašao je na teren, a onda...

Neposredno pred utakmicu

Zadesila ga je tragedija, saigračima nije ništa rekao, izašao je na teren, a onda...

A. Čaušević

Gubitak voljene ili bliske osobe zadesi svakoga u životu, prije ili kasnije.

Izuzetak nisu ni sportisti koji na borilištima, stadionima ili u dvoranama dobiju priliku da odaju počast roditelju, rođaku, prijatelju, kolegi ili nekom drugom.

Tako je Frank Lampard 2008. godine preuzeo odgovornost i zabio penal protiv Liverpola. Gol je proslavio uz dosta emocija i posvetio ga je preminuloj majci.

Posljednji poznat slučaj u kojem je tragedija zadesila nekog sportistu je onaj Dareka Formelle, fudbalera Sacramento Republica koji je neposredno pred utakmicu ostao bez oca.

Tri sata pred susret Formella je saznao da mu je otac izugubio bitku s rakom, ali je tu informaciju čuvao za sebe, nije ništa govorio saigračima te je odlučio da odigra meč protiv RGV Torosa.

Pri rezultatu 1:1 desetak minuta prije kraja utakmice Formella je zabio gol za 2:1, tada su ga jednostavno emocije savladale i jednostavno je počeo plakati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi