Zadnje kolo PL: Itekako se još ima za šta igrati

U fokusu Bijeljina i Doboj kod Kaknja

Zadnje kolo PL: Itekako se još ima za šta igrati

Danas su na rasporedu sve utakmice posljednjeg, 33. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Šampion je poznat, a poznato je i ko ispada u niži rang. Timovi su bodovno "zacementirali" pozicije na tabeli koje vode u Evropu, ali se itekako još ima za šta igrati.

Naime, borba za Evropu se nastavlja, bez obzira što se poredak na tabeli, kada je Top 4 u pitanju, ne može promijeniti u zadnjem kolu.

Ipak, Drugostepena komisija za licenciranje NFSBiH produžila ne neizvjesnost.

FK Željezničar će sezonu završiti na četvrtom mjestu (koje vodi u Evropu), ali Prvostepena komisija Plavima sa Grbavice nije izdala licencu za UEFA-ina takmičenja.

Kako je odluka Drugostepene komisije za licenciranje prolongirana, Radnik i Mladost iz Doboja kod Kaknja su i dalje u borbi za Evropu (ukoliko Željezničar ne dobije licencu, u kvalifikacije za Evropsku ligu ide sljedeća ekipa na tabeli koja istu bude posjedovala).

Iako je Čelik trenutno na petom mjestu, Zeničani nisu ni apliricarli za licencu, pa će u zadnjem kolu Radnik i Mladost iz Doboja kod Kanja, koji su dobili licence, igrati za izlazak u Evropu.

Radnik je trenutno šesti i ima bod više (41) u odnosu na Mladost, tako da Bijeljinci imaju sve u svojim rukama kada je borba sa timom iz Doboja kod Kaknja za bolju poziciju u pitanju.

Ekipa iz Bijeljine danas na svom terenu dočekuje Slobodu, ali je jasno da neće imati lagana zadatak s obzirom da Tuzlaci siugrno žele barem malo popraviti utisak u samom finišu sezone bez obzira što za njih ova utakmica nema rezultatski značaj.

Mladost, sa druge strane, na svom terenu dočekuje Krupu koja se oprašta od Premijer lige BiH. Međutim, Krupa igra rasterećeno, a u posljednja tri kola je upisala tri pobjede.

I Radnik i Mladost su danas favoriti, iako je ekipa iz Doboja kod Kaknja nešto izrazitiji. Na OVOM linku možete pogledati sve kvote kladionice MOZZART za duel Radnika i Slobode, a na OVOM za susret Mladosti i Krupe!

Osim utakmica u Bijeljini i Doboju kod Kaknja danas se igraju još četiri duela posljednjeg kola.

Šampion, FK Sarajevo, gostuje u Gabeli kod GOŠK-a koji će se naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi FBiH, viceprvak Zrinjski gostuje Zvijezdi 09, Čelik dočekuje Široki, dok će Željezničar u goste Tuzla Cityju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Premijer liga BiH, 33. kolo - subota:

17:00 FK Mladost - FK Krupa
17:00 FK Radnik - FK Sloboda
17:00 NK Čelik - NK Široki Brijeg
17:00 FK Tuzla City - FK Željezničar
17:00 FK Zvijezda 09 - HŠK Zrinjski
17:00 NK GOŠK - FK Sarajevo

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi