Zadovoljstvo u brazilskom taboru

Nakon pobjede nad Čileom

Zadovoljstvo u brazilskom taboru

Adnan Beganović

Rutinskom igrom Brazil je u osmini finala SP rezultatom 3:0 pobijedio Čile. Pogotke za Brazil postigli su Juan, Robinho i Fabiano, a sva trojica su nakon susreta blistala od sreće.

"Momčad je stvarno evoluirala. Igrali smo na način na koji smo željeli igrati. Dolazili smo do golova iz brzih napada i u četvrtfinalu smo. Za nekog poput mene, kojem je ovo prvo Svjetsko prvenstvo, ovo je odličan osjećaj. Idemo korak po korak prema cilju, naslovu prvaka", rekao je Fabiano, dok je Robinho izjavio:

"Pokazujemo napredak u svakoj utakmici. Čile je protivnik koji mi mnogo leži, a to se pokazalo i večeras. Sretan sam zbog pogotka, ali i ne zbog svoje igre. Znam da mogu mnogo bolje."

Mrežu Čilea načeo je odbrambeni fudbaler Juan koji je do sada u nacionalnom dresu postigao 7 pogodaka, od čega četiri Čileu.

"Moj pogodak bio je najvažniji jer je načeo suparnika. Ostvarili smo lijep rezultat i sada se trebamo odmoriti i pripremiti Holanđane", rekao je Juan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.