Zagonetni Ivković: Trebao sam danas biti na klupi, a u utorak ću reći zašto nisam bio

Trener Željezničara

Zagonetni Ivković: Trebao sam danas biti na klupi, a u utorak ću reći zašto nisam bio

E. Škorić

Tomislav Ivković ponovo je meč svog tima pratio s tribina, no imao je razloga za zadovoljstvo jer su njegovi igrači dobili Posušje s 1:0.

Nije Željezničar briljirao, ali gol Mustafe Mujezinovića bio je domaćinu dovoljan za prvu ovosezonsku pobjedu nakon remija s Borcem i poraza od Tuzla Cityja, dok je Posušje bez boda nakon tri kola.

Nakon utakmice, Ivković je na press konferenciji rekao:

"Čestitam svojim igračima na pobjedi. Dali su i više od svog maksimuma. Pokazali su veliki karakter i zalaganje. Očekivali smo baš ovako Posušje. Imali smo početak odličan, što se tiče dominacije, možda malo iznenađenje tri stopera u zadnjoj liniji. Kada smo se posložili, imali smo mirnoću i počeli smo da ličimo na ekipu. Dobro smo otvorili drugo poluvrijeme, imali smo zicer Mujezinovića i tu se lomi utakmica. Zadovoljan sam. Posušje je imalo dominaciju, kružili su, ali bez velikog pritiska. Meni je najvažnije da je ova mlada momčad dobila tri boda", rekao je Ivković, pa je nastavio:

"Trebali smo imati malo više mirnoće kada je Posušje izašlo visoko. Sigurno da bi tako stvorili puno više situacija za gol. No, šta drugo mogu reći ovim dečkima...".

O fizičkom padu, kada bi to moglo da se promijeni?

"Ljudi studiraju cijeli život i ne mogu dati odgovor. Vrlo teško. Jednostavno je problem manji broj igrač ai manji broj opcija zbog registracija. Ćelo (Juričić op.a) treba da odmori, ne možeš da ga odmoriš jer nemaš drugoga. Polako ćemo se okupljat i kada budemo imali veći broj igrača, onda ćemo neke igrače puno ranije odmarat i izgledat će puno bolje".

"Danas sam trebao biti na klupi, a neću do utorka ništa pričati zašto nisam bio. U utorak ću reći šta se desilo i zašto nisam bio na klupi. Čekam odgovor prvog augusta, pa ću reći drugog augusta u utorak", zagonetan je bio Ivković.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Koliko je zadovoljan s četiri boda?

"Očekivao sam devet, ali uzeli smo četiri. Bodovima nisam zadovoljan, sa svim ostalim jesam".

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Comandini
Osim Osim Osim Osim vratiiii see
2 10
user1604155860
Katastrofalna igra ZELJE uz puno srece su uzeli hvala bogu tri boda.
2 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi