Zagrebački Dinamo na listi najomraženijih timova u Evropi

Barcelona na vrhu

Zagrebački Dinamo na listi najomraženijih timova u Evropi

Edmir Škorić

Italijanski sajt calciomercato.com napravio je listu od 10 najomraženijih klubova u Evropi.

Nije sigurno teško pogoditi koji klubovi su najomraženiji? Uglavnom oni najbolji, a listu predvodi Barcelona. Barcelona je posljednjih godina jedna od najdominantijih ekipa u Evorpi, ali navijači drugih velikana jednostavno ne vole Messija i društvo.

Na drugom mjestu je Real Madrid, ljuti rival Katalonaca. Real je u prošlosti uvijek dovodio "na silu" najveća imena i uglavnom je to ključni razlog zašto ovaj klub mnogima nije simpatičan. 

Juve se u posljednje vrijeme digao u sami vrh evropskog nogometa, nezaustavljiv je u Italiji, ali je za mnoge nogometne zaljubljenike omražen.

Iza Juventusa je Manchester United, koji je pod vodstvom Sir Alex Fergusona harao Engleskom, ali ljudi ne vole Crvene vragove jer imaju snažnu financijsku pomoć. 

Bayern je daleko najveći i najjači njemački klub, a može se reći da je među najvećim klubovima svijeta. Nešto poput Reala i Barce, ima jaku bazu navijača, mnogo novca i njegova ekonomska moć frustrira navijače ostalih timova.

Šesto mjesto na ovoj listi zauzima Chelsea, koji na vrhu ima tajkuna Romana Abramoviča i samim tim je u listi onih omraženih timova.

Celtic je postao omražen kada je Glasgow Rangers izbačen. Tim kojeg niko ne može da pobijedi u ligi, nije nikome ni drag ni zanimljiv. Top 10 omraženih timova završavaju njemački RB Leipzig (o mržnji prema ovom klubu vjerovatno sve znate), Manchester City i Dinamo Zagreb. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Dinamo ima 11 titula u nizu, a činjenica da ga vodi kontroverzni Mamić svrstava ga među najomraženije ekipe. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi