Zahirović: Argentina je favorit, Nigerija i Iran su po mjeri

Veznjak Bochuma za SportSport.ba

Zahirović: Argentina je favorit, Nigerija i Iran su po mjeri

Dino Kurbegović

Nakon što su izvučene grupe za Svjetsko prvenstvo u Brazilu naredne godine, tako smo i kontaktirali sve naše reprezentativce da nam kažu očekivanja i utiske oko žrijeba.

Bh. reprezentativac i veznjak njemačkog Bochuma, Adnan Zahirović, zadovoljan je protivnicima u Brazilu, a za SportSport.ba kazao je nešto više o očekivanjima u Brazilu, te svom statusu i igrama u Bochumu.

U posljednje vrijeme trener Bochuma mu ne pruža priliku za igru, dok ekipa ekipa igra promjenjivo i nalazi se u sredini tabele.

"Na početku prvenstva sve je bilo super, bilo mi je potrebno malo vremena da se naviknem na novi klub, zemlju i drugačiji način igranja nogometa, nego što je to slučaj bio u Rusiji i Bjelorusiji. Nakon što sam odigrao nekoliko utakmica u prvenstvu i Kupu trener mi je bez ikakvog objašnjenja prestao davati minutažu. Ja sam po prirodi strpljiv i uporan čovjek, tako da se nisam bunio nego nastavio trenirati još više i bolje. Nadam se da ću u posljednja dva kola dobiti minutažu, te da ću treneru dokazati da zaslužujem standardno mjesto u ekipi. Ekipa igra dosta promjenjivo, liga je dosta izjednačena i cilj kluba je da naredne sezone uđe u Bundesligu", kaže 23-godišnji defanzivni veznjak.

Bez obzira na skromnu minutažu u klubu, selektor Safet Sušić ima veliko povjerenje u njega

"Za reprezentaciju sam skupio 20 nastupa i debitovao sam na Koševu protiv Grčke u prijateljskoj utakmici, u vrijeme kada je selektor Sušić taman preuzeo reprezentaciju. Uvijek sam davao posljednji atom snage, kako u mladoj reprezentaciji, tako i u našoj najjačoj selekciji. Zahvalan sam selektoru što vjeruje u mene i što dobivam priliku i u reprezentaciji pokazat svoje kvalitete, iako sam protiv Slovačke i Litvanije ušao u igru na mjesto desnog bočnog, koja nije moja prirodna pozicija, ali naravno da bi za reprezentaciju stao i na gol ako treba", ističe bivši igrač Čelika, Spartak Nalčika i Dinama iz Minska.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Reprezentacija BiH je za protivnike u Brazilu dobila ekipe s kojima se može ravnopravno nositi.

"Naravno da je Argentina favorit broj jedan u našoj grupi, ali sigurno je da će biti mnogo drugačija utakmica kada mi budemo kompletni, a i oni sa Messijem u ekipi. Vidjeli smo u prijateljskoj utakmici njihove dobre i lošije strane, tako da vjerujem da možemo odigrati puno bolje nego što je to bilo u Americi. Mi se naravno trebamo uzdati u dobre rezultate protiv Nigerije i Irana, ali daleko od toga da su to loše reprezentacije s kojima ćemo lako na kraj izaći, nijedna selekcija koja se kvalifikovala na Svjetsko prvenstvo ne može biti loša i moramo apsolutno respektovati i Nigeriju, te Iran koje redovno nastupaju na Svjetskim prvenstvima. Mislim da bi prolazak grupe za našu državu i reprezentaciju bio jedan veliki uspjeh", završio je razgovor za SportSport.ba Zahirović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.