Zahirović napustio Belgiju, slijedi povratak u Premijer ligu?
Zahirović je u Belgiji dugo čekao da dobije papirologiju oko prava nastupa za ekipu Royala, a nakon što je istu dobio bio je standardan u ekipi koja je izborila ulazak u viši rang takmičenja. Foto:Royal Excelsior Virton

Završio epizodu u Royal Excelsior Virtonu

Zahirović napustio Belgiju, slijedi povratak u Premijer ligu?

D. Kurbegović

Ekipa Royal Excelsior Virton prošle je sezone kao prva završila u trećem rangu nogometa u Belgiji. Ovaj tim u narednoj sezoni igrat će u drugom rangu nogometa u ovoj zemlji, ali s potpuno drugim timom, za razliku od onog koji je izborio ulazak u viši rang.

Standardni član reprezentacije BiH u eri Safeta Sušića, Adnan Zahirović prošle je zime stigao u Belgiju, gdje je potpisao ugovor do kraja sezone s ekipom Royal Excelsior Virton. Nakon dugo čekanja zbog papirologije, te dobivanja iste, ovaj defanzivni veznjak za ovaj tim je odigrao 10 utakmica, te je dao značajan doprinos ekipi ulasku u viši rang takmičenja.

Ipak rukovodstvo kluba raspustilo je skoro cijelu ekipu, došao je novi trener što je značilo i da Zahirović mora potražiti novu sredinu. Ovaj bivši igrač Čelika, Spartak Nalchika, Dinamo Minska, Bochuma, Hapoela, Željezničara, Splita i Mladosti trenutno je slobodan igrač, a nekoliko ekipa iz Premijer lige je kontaktiralo ovog 29-godišnjeg nogometaša, tako da ćemo vidjeti u kojem će klubu ovaj nogometaš nastaviti svoju karijeru.

Zahirović je za A-reprezentaciju odigrao 20 utakmica, dok je u dresu mlade selekcije BiH upisao pet nastupa.

Promo

Top Komentari

konjnakvadrat
Propo ko muda
5 0
zmijuga.loma
nemoj ga samo nama u Zelju
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi