Zahirović pred duel sa Argentinom

Zahirović: Ova utakmica je nagrada za naš rad

Vezni igrač Bochuma i reprezentacije Bosne i Hercegovine Adnan Zahirović očekuje dobru utakmicu protiv Argentine.

Naš reprezentativac ističe kako je velika stvar igrati protiv selekcije kao što je Argentina.

"Prije svega velika je stvar igrati protiv jedne od najboljih selekcija na svijetu. To je veliko priznanje za nas. Nadam se jednoj dobroj utakmici, siguran sam da ćemo svi dati sve od sebe. Sve je moguće"...

Zahirović riječima ne može opisati emocije koje je imao nakon pobjede u Litvaniji.

"Riječima se to teško može opisati. Vidjelo se koliko je svima to značilo. Napravili smo jednu veliku stvar, ispunili smo cilj plasmanom na SP. Sada je samo bitno da budemo svi zdravi", kaže Zahirović kome je svaki poziv šansa za novo dokazivanje:

"Naravno da mi mnogo znači i svaki poziv koji dobijem je nova prilika za dokazivanje. Nastaviću da dajem sve od sebe kako bih nastavio dobijati poziv".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

On je od ove sezone novi igrač njemačkog drugoligaša Bochuma.

"Ja sam stigao kasno u klub, tek u sedmom kolu. Trebalo mi je vremena da se uklopim, ali ide dobro. Bili smo u krizi, liga je dosta izjednačena, a cilj Bochuma je da se stabilizuje i da naredne godine uđemo u Bundesligi. Druga Bundesliga je dobra šansa za svakog igrača. Imam ugovor na tri godine i nadam se najboljem", rekao je za SportSport.ba Adnan Zahirović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.