Zahirović: Svoje mjesto u Brazilu želim izboriti na terenu

Veznjak Bochuma za SportSport.ba

Zahirović: Svoje mjesto u Brazilu želim izboriti na terenu

Dino Kurbegović

Nogometaši njemačkog Bochuma nakon dva vezana poraza, prošlog su vikenda konačno proigrali i ostvarili pobjedu. 

Ekipa za koju nastupa naš repezentativac Adnan Zahirović, slavila je u gostima rezultatom 0:2 protiv ekipe Aalena, te se sa tri boda udaljila iz opasne zone i borbe za opstanak.

U posljednje vrijeme priliku za igru sa klupe dobiva i 23-godišnji Zeničanin, koji je dugo bio u nemilosti trenera, ali u posljednje vrijeme Peter Neuruer mu daje šansu i već u narednim utakmicama bi trebao postati starter u ekipi.

Svakako da je to sjajna vijest i za selektora naše reprezentacije Safeta Sušića, koji u reprezentaciji na poziciji defanzivnog veznog nema nijednog igrača, a vidjeli smo protiv Egipta, kada su izostali Zahirović i Rahimić kako nam je funkcionisala vezna linija i zaustavljanje napada.

Svi koji prate reprezentaciju u posljednje dvije-tri godine znaju da je mladi Zeničanin uvijek korektno odrađivao posao u reprezentaciji, te je veoma važan kotačić u ekipi selektora Safeta Sušića. Od 20 utakmica u A- reprezentaciji, većinu je odigrao na visokom nivou, bez nekih velikih kikseva, a mnogima će ostati u sjećanju njegova odlična partija u Zenici protiv Portugala, kada je zaustavio najboljeg igrača današnjice Cristiana Ronalda.

Zahirović je za naš portal govorio o riješenim nesuglasicama sa trenerom, te nadanjima da će u narednom periodu postati starter i igrama na terenu "čekirati" svoje mjesto u avionu za Brazil.

"Zaista sam u posljednjih nekoliko mjeseci prošao kroz težak period, trener me je doveo u klub, da bi me onda bez ikakvog razloga sklonio iz ekipe, te po medijima govorio da slabo treniram i da puno griješim na treninzima i utakmicama. Ne znam zašto je to izjavljivao, ali istina je da pored treninga sa ekipom treniram još dodatno, jednostavno nisam dobivao priliku, iako ekipa igra veoma loše i dosta promjenjivo", kaže Zahirović.

U posljednje vrijeme dobiva šansu sa klupe, a probleme s trenerom nada se da je riješio.

"Posljednje tri utakmice me uvodi u igru i mislim da će to iz utakmice u utakmicu biti sve bolje. Čak me je trener javno pohvalio, kako dobro radim u posljednje vrijeme i vjerujem da ću nakon iskrenog razgovora kojeg smo obavili dobtii veću minutažu, koju ću sigurno iskoristiti. Motiviran sam više nego ikada da pokažem da moj dolazak u klub nije pogreška, te da opravdam povjerenje čelnika Bochuma", nada se bivši kapiten Čelika.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nije ga bilo na posljednjem okupljanju reprezentacije i utakmici protiv Egipta.

"Bilo mi je veoma teško kada sam vidio da me nema na spisku, ali poštovao sam odluku selektora jer nisam igrao za klub. Ono što svakako želim da svojim igrama na terenu izborim mjesto u Brazilu. Stalno sam u kontaktu sa saigraćima iz reprezentacije i nadam se da ćemo u narednim kontrolnim utakmicama prije Brazila biti mnogo bolji, a svoj kvalitet konačno pokazati na najvećoj smotri Svijeta i pokušati proći grupu što bi za nas bio sigurno veliki uspjeh", završio je razgovor za SportSport,ba Adnan Zahirović veznjak Bochuma, koji je ove sezone za 14 plasiranu ekipu popularne njemačke Cvajte odigrao ukupno 10 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti