Zahirovića ni na klupi u remiju Bochuma, KSC-u derbi

2. Bundesliga, 19. kolo

Zahirovića ni na klupi u remiju Bochuma, KSC-u derbi

Tri premijer meča 19. kola popularne Cvajte nisu ponudila nešto naročito učinkovit, a ni pretjerano zanimljiv fudbal.

Najviše je na otvaranju ovoga kola profitirao Karlsruher koji se minimalnom pobjedom na gostovanju u Hamburgu kod St. Paulija iskupio za domaći remi protiv Frankfurta u kojem su fudbaleri KSC-a prokockali vodstvo od 3:0.

Gosti su do pobjede u jednom od derbija ovoga kola između trećeplasirane i četvrtoplasirane ekipe 2. Bundeslige stigli zahvaljujući golovima Micanskog u 63. i Torresa u 85. minuti susreta.

Bh. reprezentativca Adnana Zahirovića uopšte nije bilo u sastavu Bochuma koji se sa gostovanja u Dresdenu vratio sa jednim bodom, nakon što je susret sa Dynamom okončan sa 0:0, iako su gosti od 71. minute na terenu imali igrača više obzirom da je Aoudia zaradio direktan crveni karton.

U posljednjoj utakmici današnjeg programa 2. Bundeslige Sandhausen je slavio minimalnu pobjedu pred domaćom publikom nad Aueom, a gol koji je riješio pitanje pobjednika postigao je Ulm u 31. minuti susreta sa bijele tačke.

2. Bundesliga, 19. kolo:

Sandhausen - Aue 1:0 (Ulm 31)

St. Pauli – Karlsruher 0:2 (Micanski 63, Torres 85)

Dynamo – Bochum 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.