Zahovič vrijeđao igrača: Tvoja vjera je smrt

Novi skandal u Mariboru

Zahovič vrijeđao igrača: Tvoja vjera je smrt

Maribor ponovo potresa skandal. Nakon što su navijači verbalnim i fizičkim nasiljem izrazili nezadovoljstvo, sada je pažnju javnosti skrenula prepiska između Zlatka Zahoviča i Agima Ibraimija. 

Mediji iz susjedstva pišu da je makedonski reprezentativac zatražio od Zlatka Zahoviča da zaštiti igrače, međutim sportski direktor Maribora je potom burno reagovao ističući da kritike mogu samo biti motiv više u borbi za titulu.

Vrijeđanje na relaciji Zahović i Ibraimi je bilo brutalno, a na vidjelo su izbile i SMS poruke. Konverzacija je tekla ovako: 

Zahović: Ti si pi...! Ti si gov..! Idi! Idi!
Ibraimi: Vrijeđao si mi majku, a ja sam Šiptar! Ne možemo preko toga.
Zahović: Izvadio sam te iz gov..., gov.. jedno!
Ibraimi: Dobro, idem, hvala za sve.
Zahović: Idi, Maribor je mnogo velik. A, za reprezentaciju si kao Paspalj.
Ibraimi: Maribor je u mom srcu, ali ti nisi i onako te niko ne voli. Nemoj sada da pričamo. Dosadan si kad popiješ.
Zahović: Ti se pijan klanjaš. Pijan od budala. Zato ima mrtvih.
Ibraimi: Vrijeđaš mi vjeru?
Zahović: Ti vrijeđaš moju. Moja vjera je fudbal, tvoja vjera je smrt.
Ibraimi: Pijan si.
Zahović: Pijana ti je majka, gov..! Volio sam te kao sina, a ti si me razočarao. Nisam više sportski direktor, sada si ti. Dođi ujutru da riješimo kao ljudi.

Ibraimi je ove sezone jedan od najboljih fudbalera Maribora i u dosadašnjem dijelu sezone je postigao deset golova i upisao osam asistencija. Prethodno je nastupao za Cagliari, Lendavu, Eskisehirspor, Olimpiju, Shkendiju. 

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti