Zahuktalo Sarajevo dočekuje Mladost, Zrinjski gostuje Krupi

Premijer liga BiH, 15. kolo

Zahuktalo Sarajevo dočekuje Mladost, Zrinjski gostuje Krupi

Širom Bosne i Hercegovine danas će se igrati utakmice 15. kola Premijer lige koja se vraća nakon reprezentativne pauze. 

Pauza vjerovatno nije godila ekipi Sarajeva koja je bila u nezaustavljivom naletu, a Bordo tim je vezao četiri pobjede pod trenerskom palicom Husrefa Musemića, računajući i onu na gostovanju kod aktuelnom šampiona Zrinjskog. 

Tim sa Koševa danas od 16.00 sati na domaćem terenu igra protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Ekipa koju sa klupe predvodi Edis Mulalić igra promjenjivo, pa je u posljednjih pet mečeva zabilježila dvije pobjede, dva remija i jedan poraz. Mladost je trenutno 6. na tabeli sa 22 boda, doj je Sarajevo dva mjesta ispred sa četiri boda više. Tim sa Koševa je danas pod imperativom pobjede kako bi zadržao priključak za tri vodeće ekipe na tabeli. 

Prije utakmice na Koševu bit će odigrana tri susreta od 13.00 sati. Na teren će u Bijeljini domaći Radnik i Čelik iz Zenice. Za zeničku ekipu svaka utakmica do kraja sezone je kao finale, pa ne treba ni pominjati koliko bi joj značio barem bod u Bijeljini. Zeničani su na posljednjih pet utakmica zabilježili jednu pobjedu i četiri poraza, a zanimljivo da su oni uz Vitez ekipa koja ove sezone nije uzela nijedan bod na strani. S druge strane, Radnik je veoma solidan domaćin sa četiri pobjede, remijem i dva poraza. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Derbi u borbi za opstanak danas će na Tušnju odigrati Sloboda i Vitez. Ekipa Slavka Petrovića nalazi se u veoma slaboj formi, a za pobjedu ne zna od kraja septembra kada je na Tušnju pao Željezničar. Današnja utakmica je svakako idealna prilika za Tuzlake da prekinu negativan niz i da se pobjedom odlijepe od posljednjeplasirane ekipe na tabeli na sedam bodova razlike. S druge strane, Vitez je svakako ohrabren bodom prtiv Željezničara u prošlom kolu i kao takav mogao bi biti nezgodan rival. 

Aktuelni šampion će gostovati kod Krupe. Ekipa Blaža Sliškovića igra promjenjivo tokom posljednjih nekoliko sedmica, pa na proteklih pet mečeva ima dvije pobjede, isto toliko poraza i remi. Oni trenutno imaju isti broj bodova, ali i nešto lošiju gol razliku od Širokog Brijega i nalaze se na drugoj poziciji Premijer lige. Gostuju kod Krupe koja igra veoma dobru sezonu i eventualnom današnjom pobjedom bi se priključila samom vrhu premijerligaške tabele. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti