Zahvaljujući Mourinhu, United je jedini tim koji ima dva igrača u postavi najgorih pojačanja sezone
Dva igrača Uniteda su u postavi igrača koji su podbacili nakon što su stigli u svoje klubove

Igrači koji su se definitivno pokazali kao precijenjeni

Zahvaljujući Mourinhu, United je jedini tim koji ima dva igrača u postavi najgorih pojačanja sezone

S. Pašalić

Jose Mourinho je u decembru prošle godine napustio klupu Manchester Uniteda ostavivši iza sebe mnogo problema.

Portugalac je ostavio još jedan oproštajni poklon pa su tako Fred i Diogo Dialot završili u najgoroj postavi pojačanja ove sezone, a Manchester United je postao jedini klub sa dva igrača u ovoj ekipi.

U jednom istraživanju koje je obuhvatilo sve transfere napravljene ove sezone utvrđeno je koliko igrač stvarno košta na osnovu stvari kao što su odigrane minute, golovi, asistencije i borba, pozicija.

Brazilski veznjak Fred je prošlog ljeta Mourinha koštao 52 miliona funti, što znači da je on United koštao više od 31.000 funti po utakmici kada se gleda odnos uloženog i onoga što je igrač pokazao na terenu.

Njegov saigrač Dialot je došao za 19 miliona funti, a on je United koštao 19.000 funti kada se gleda ono što je pokazao .

Potražite više informacija na temu Premier league:

Također u ovoj postavi su i igrač Liverpoola Naby Keita koji je svoj tim koštao 27.008 funti, te igrač Cityja Riyad Mahrez sa 30.181 funti.

Ipak, niko se ne može približiti igraču Burnleya Benu Gibsonu koji je svoj klub koštao nevjerovatnih 150.000 funti. Fabri zauzima mjesto golmana u ovoj ekipi, a tu su još Marc Navarro, Caglar Soyuncu, Matey Vydra, Leo Bonatini i Ramadan Sobhi.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi