Zakarić čeka transfer: Dobio dvije ponude, jedna iz Španije
Foto: EPA

Otpisan je u Partizanu

Zakarić čeka transfer: Dobio dvije ponude, jedna iz Španije

Šta će biti sa Goranom Zakarićem? Pitanje je to koje se postavlja posljednjih dana s obzirom da reprezentativac BiH nije u planovima Partizanovog trenera za novu sezonu.

Odmah po dolasku na kormilo "crno-bijelih" Savo Milošević je iz daljih planova precrtao Zakarića, koji je prethodno bio standardan, a sve dosad ovaj bh. fudbaler novi angažman nije pronašao.

Mediji u Srbiji pišu kako Zakariću ne nedostaje ponuda. U igri je nekoliko klubova iz Srbije, o kojima ni ne razmišlja, a interesovanje postoji i iz inostranstva, tačnije Španije i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Najkonkretnija je ponuda iz Španije koju je poslao član Segunde Tenerife s namjerom da pozajmi Zakarića do narednog ljeta, dok bi, s druge strane, jedan neimenovani klub iz Dubaija otkupio bh. fudbalera za svotu veću od pola miliona eura. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

"Cifre se kreću nešto iznad pola miliona eura, ali u Humskoj još uvijek čekaju konkretan 'papir', pošto taj segment sa Arapima ide malo teže, jer su tvrdi pregovarači", navodi tamošnji Telegraf.

Zakarić je u redove Partizana došao prošlog ljeta iz Željezničara, i to poslije sage koja je trajala dva mjeseca jer je pored mnoštvo boljih ponuda insistirao upravo na tome da preseli u beogradski tim. U crno-bijelom dresu je odigrao 36 utakmica i pritom postigao sedam pogodaka uz pet asistencija.

Top Komentari

soul_eclipse
E moj Zaka koliko si se bio zaletio u Partizan da pređeš ,najavljen kao najjače pojačanje a gledaj godinu kasnije otpisan.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi