Zakarić vaga ponude - rado bi u inostranstvo, ali nije isključen ni povratak u Premijer ligu

Bio bi pojačanje za svaki klub

Zakarić vaga ponude - rado bi u inostranstvo, ali nije isključen ni povratak u Premijer ligu

A. Beganović

Goran Zakarić još uvijek ne zna gdje će nastaviti karijeru, a nije isključen ni povratak u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Široki Brijeg, Zrinjski, Željezničar i Borac su bosanskohercegovački klubovi čije boje je branio nekadašnji reprezentativac naše zemlje Goran Zakarić. I u kojem god je nastupao, bio je igrač kojeg su cijenili navijači.

Posljednji klub u našoj zemlji čije boje je branio bio je Borac i upravo je Zakarić zajedno sa Stojanom Vranješem najzaslužniji za titulu koju je osvojio Velikan iz Platonove u sezoni 2020/21. I prošlu je Zakarić počeo u Borcu, a u zimskom prelaznom roku ostisnuo se u Saudijsku Arabiju, tačnije u redove tamošnjeg drugoligaša Ohod Al-Medinu.

No, s obzirom da nisu uspjeli izboriti ulazak u društvo najboljih Zakarić je postao slobodan igrač, a u posljednje vrijeme sve više se špekuliše sa njegovim povratkom u Borac.

Čelnici kluba su kontaktirali Zakarića što su potvrdili i za SportSport.ba, a sam igrač nam je otkrio da Borac nije jedini premijerligaški klub koji ga želi, te da još uvijek nije donio odluku po pitanju nastavka karijere.

"Istina je, kontaktiran sam od Borca i u narednom periodu ćemo znati mnogo toga više. Iskreno, volio bih negdje u inostranstvo, pa ću sačekati još jedan određeni period. Uglavnom, ima kontakata i sa klubovima iz inostranstva, ali i iz Bosne i Hercegovine", kratko je istakao Zakarić za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, Zakarić je prema dostupnim podacima u Premijer ligi odigrao čak 222 utakmice i pritom je postigao 57 pogodaka kojima je dodao 41 asistenciju.

U šampionskoj sezoni Borca postigao je 12 pogodaka i bio je drugi strijelac ekipe. Samo je Vranješ postigao više pogodaka od njega, 15.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Jara10
hajde u sarajvo
3 7
Thierry.Henry
Ma nista..igrac dobar mozda za Nase lige i to je to .kao i Bilbija,kao Krpic itd...kod Nas dobri..Malo gdje maknu.. nista... Ne znam zasto Ali ocigledni je NASA liga toliko losa da ni Sami nismo svjesni toga
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi