Zakarić: Prvo da pobijedimo Finsku, onda ćemo o Italiji

Reprezentativac BiH pred nadolazeće utakmice

Zakarić: Prvo da pobijedimo Finsku, onda ćemo o Italiji

Uoči današnjeg treninga svoja očekivanja pred nadolazeće kvalifikacijske utakmice iznio je Goran Zakarić. 

Zakarić se iznenada na utakmici protiv Armenije našao u prvom sastavu, a novinare je na početku interesovalo nada li se da bi možda i protiv Finske mogao zaigrati od samog starta. 

"Svi bismo željeli igrati, ali selektor je taj koji odlučuje i bira ko mu je u datom momentu potrebniji. Na nama igračima je da uvijek budemo na raspolaganju i da, kada dobijemo šansu, damo sve od sebe da je i opravdamo", rekao je Zakarić, a potom se osvrnuo na nadolazeće utakmice sa Finskom i Italijom. 

"Protiv Finske neće biti nimalo lako, a pogotovo protiv Italije, no najbitnije je da u ovoj prvoj odradimo posao najbolje što možemo. Fince smo ozbiljno shvatili, ali optimističan sam, baš kao i ostali igrači. Ako svi daju svoj maksimum, uz neke sugestije selektora, na kraju možemo pobijediti. Dobar rezultat bi nam dosta olakšao stvari u Italiji."

Bilo je govora i o posljednjoj utakmici s Grčkom. Zakarić ističe kako nije ostavila traga na igrače. 

"Poslije utakmice nije bilo baš jednostavno. Dobro smo otvorili tu utakmicu, kao iz snova... Poveli smo brzo, imali sigurno vodstvo, ali onda je uslijedio gol Grčke i isključenje Pjanića, što je u velikoj mjeri utjecalo na krajnji rezultat. Svi smo bili zatečeni kada smo u posljednjim minutama primili i taj drugi gol, ali to je fudbal... Ostavili smo tu utakmicu iza sebe i okrenuli se novim izazovima." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi