Zakarić: U Istočno Sarajevo idemo po nova tri boda

Lider Premijer lige gostuje u Istočnom Sarajevu

Zakarić: U Istočno Sarajevo idemo po nova tri boda

D. Vejo

Fudbaleri Zrinjskog nalaze se na čelnoj poziciji Premijer lige Bosne i Hercegovine. Priliku da sačuvaju istu imat će ovog vikenda kada gostuju ekipi Slavije iz Istočnog Sarajeva.

Pravu fudbalsku poslasticu vidjećemo ovog vikenda u Istočnom Sarajevu. U goste tamošnjoj Slaviji stiže Zrinjski. Mostarci postepeno gaze ka svom cilju.

Iskoristili su priliku, kiks Slobode u prošlom kolu i popeli se na čelo tabele iako imaju isti broj bodova (47) kao i drugoplasirani tuzlanski tim. Priliku da zadrže lidersku poziciju imaju već u nedjelju kada idu na gostovanje pomenutom klubu. 

"Slavija je iznad zonje ispadanja svega pet bodova. To dakle govori da nas očekuje teška utakmica. Svaki im je bod kao i nama od velike važnosti. Mi moramo ići na pobjedu, jer ekipe koje su nam konkurenti u borbi za prvaka idu istim putem kao i mi, vidimo samo jedno, a to su tri boda. Za trenera su dobili fudbalsku legendu što svakako znači, motiv sviše", za SportSport.ba je istakao Goran Zakarić.

"Atmosfera je super. Prvi smo i to sve govori o odnosu u timu. Nadam se jednoj dobroj i kvalitetnoj utakmici u I. Sarajevu, te mislim da ćemo mi biti ti koji će se smijati na kraju. Naši navijači su naša najveća podrška, iz tog razloga nadam se da će doći u što većem broju i da će nakon posljednjeg sudijskog zvižduka radovati se sa nama", dodao je Zakarić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Utakmica između Slavije i HŠK Zrinjskog igra se u nedjelju od 15 sati.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije