)
Zakarić: Vjerujem da ćemo proći prvi kroz cilj

Ofanzivac Zrinjskog

Zakarić: Vjerujem da ćemo proći prvi kroz cilj

Nogometaši Zrinjskog na kraju prvog dijela prvenstva nalaze se na drugoj poziciji BHT Premijer ligi sa 39 bodova, jedan manje od vodeće Slobode.

Mostarci su na početku prvenstva držali prvo mjesto, da bi nakon nekoliko loših partija izgubili čelnu poziciju. Ipak, zahvaljujući dobrim igrama ponovo su u samom vrhu i ujedno su kandidati za osvajanje titule. 

Nakon završetka prvog dijela sezone za SportSport.ba je govorio ofanzivac Goran Zakarić, koji se osvrnuo na prvi dio sezone, kao i na očekivanja od nastavka prvenstva u BHT Premijer ligi BiH. 

"Kada je u pitanju prvi dio sezone, zadovoljan sam rezultatima, zaostajemo samo bod za Slobodom i to je najvažnije. Bilo je uspona i padova tokom 18. kola, ali smo se uvijek uspijevali dignuti nakon par loših rezultata, tako da smo zadovoljni otišli na zimsku pauzu. Ekipa je odlična, dobro vođena i vjerujem da možemo dosta toga napraviti na proljeće. Imamo u ekipi po dva igrača na svakoj poziciji, a očekujem da će klub dovesti neka pojačanja u zimskom periodu, tako da ćemo sigurno još jači dočekati nastavak sezone", nada se Zakarić.

Sloboda, Sarajevo i Široki Brijeg najveći su konkurenti u borbi za titulu.

"Pa to su tri ekipe, koje će se pored nas boriti za titulu, vjerujem da će do kraja biti neizvjesno, te da će nijanse odlučiti. Imamo malo težak raspored na početku, ako to uspijemo prebroditi onda vjerujem da na kraju možemo prvi proći kroz cilj. Nama u Mostar dolaze Sarajevo, te Sloboda u posljednjem kolu, tako da i to može odlučiti u konačnici prvenstva. Nezahvalno je sada nešto najavljivati, na nama je da se što bolje pripremimo, te da dajemo svoj maksimum na terenu, radi ljudi koji vode klub, stručnog štaba i navijača, jer sve funkcioniše zaista na visokom nivou" ističe igrač pod ugovorom sa zagrebačkim Dinamom.

Igrama u Zrinjskom nada se da će se vratiti u reprezentaciju BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Do kraja sezone sam u Mostaru do kada mi je posudba, nadam se da ću na proljeće pokazati još više, te da ću uz dobre rezultate ekipe i ja zaigrati mnogo bolje. Naravno da se želim vratiti u reprezentaciju, to mi je veliki motiv, prošao sam sve reprezentativne selekcije, bio sam kod selektora Sušića u kadru, te se nadam da ću svojim odnosom i igrama na terenu natjerati i selektora Baždarevića da skrene pažnju an mene. Meni je žao što nećemo biti na Evropskom prvenstvu, ali to je sport i uvijek neko mora tugovati, nažalost to se desilo našoj reprezentaciji, ali nadam se da ćemo u sljedećim kvalifikacijama izvući pouke, te od početka ući maksimalno motivisani", kazao je na kraju razgovora za SportSport.ba Goran Zakarić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.