Simeunović: Ponižen sam, Zrinjski mi je okrenuo leđa!
Bljesak

Hrvatski internacionalac za SportSport.ba

Simeunović: Ponižen sam, Zrinjski mi je okrenuo leđa!

Deni Simeunović nakon što se našao u nemilosti trenera Vinka Marinovića odlučio je sporazumno raskinuti ugovor sa Zrinjskim i potražiti sreću u nekom novom klubu. 

Nekad najbolji igrač Plemića ove sezone u prvenstvu nije odigrao niti jednu utakmicu. Strpljivo je čekao svoju šansu, nadao se rješavanju problema sa Marinovićem, ali od evropske utakmice kod Shiraka u Armeniji nije dočekao minutažu u mostarskom klubu. 

Hrvatski internacionalac tokom razgovora za SportSport.ba nije krio da je razočaran što mu je Zrinjski okrenuo leđa preko noći, ali je svom sada već bivšem klubu poželio sreću u pohodu na osvajanje titule u Premijer ligi BiH. 

"Šta da vam kažem, iznenađen sam zbog cijele situacije. Zrinjski mi je okrenuo leđa preko noći, prvenstveno mislim na trenera Vinka Marinovića i neshvatljivo mi je da igrač koji je osvojio titulu sa Zrinjskim ove sezone ne može odigrati niti jednu minutu u prvenstvu. Negdje je morao postojati problem", govori Simeunović i potom nastavlja: 

"Zadnja utakmica bila je u Armeniji, a nakon poluvremena Marinović me izvadio iz igre i rekao mi je da sam bio najgori na terenu. Svako ima svoju priču, moja govori da u toj utakmici nijedan igrač nije bio na visokom nivou i jedini sam ja skupo platio to sve. Pokušavao sam riješiti problem na sve načine, ali sam dobijao samo odgovore da ću dobiti priliku."

Simeunović smatra da je od strane Marinovića ponižen, jer je putovao na utakmice putovao kao 19 igrač i obično završavao na tribinama. 

"Čovjek me stavi na tribine i čeka da napravim neku gluposti kako bi dobio kaznu. Međutim, rekao sam sebi da to ne smijem napraviti i nisam. Ponižen sam, ružno je kada vas tako tretiraju", priznaje Simeunović. 

Problema sa pronalaskom nove sredine neće imati. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Već me kontaktiralo nekoliko klubova iz BiH, ali i iz Hrvatske. O imenima ne bih želio govoriti, vidjet ću prvo šta je najbolje za moju karijeru i naravno da prednost imaju klubovi u kojima ću imati značajnu minutažu. Cilj mi je igrati", istakao je Simeunović na kraju razgovora za SportSport.ba i potom Zrinjskom poželio sreću i uspjeh u nastavku prvenstva. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.