Zakarić vratio Zrinjski na vrh

Zrinjski u Mostaru bolji od Borca

Zakarić vratio Zrinjski na vrh

Endin Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog savladali su danas na domaćem terenu ekipu Borca (2:1) u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Domaća ekipa prvu ozbiljniju priliku imala je u devetoj minuti utakmice kada je prečku pogodio Joco Stokić. Nakon ove prilike Borac je uspostavio incijativu na sredini terena, a u 22. minuti gosti su mogli i do vodstva. Marjanović je sjajno šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali je lopta otišla tik iznad prečke gola Zrinjskog.

Ipak, Zrinjski je i u ovoj utakmici pokazao iskustvo, a to im se isplatilo u 33. minuti. Pravi dar-mar u odbrani Borca napravio je Goran Zakarić koji je na kraju postigao eurogol za vodstvo domaćih.


Samo tri minute kasnije gosti su mogli do izjednačenja. U šansi je ponovo bio Marjanović, ali je njegov udarac zaustavio danas sjajni Karačić. 

Deset minuta bilo je dovoljno Zrinjskom u drugom poluvremenu da udvostruči svoju prednost. Lošu reakciju odbrane Borca ponovo je iskoristio Zakarić koji je zatresao mrežu gostiju za 2:0.


Gosti su do kraja utakmice pokušali da se rezultatski vrate u meč, a to su uspjeli u samom finišu utakmice kada je na 2:1 smanjio Darko Maletić. Ipak, to je bilo sve što je Borac uspio da uradi u ovoj utakmici.

Zrinjski se ovom pobjedom vratio na prvo mjesto Premijer lige sa 53 boda, koliko ima i drugoplasirana Sloboda. Borac i dalje ima šanse za opstanak, ali sve je manje vremena. Banjalučani se nalaze na 12. mjestu sa 25 osvojenih bodova.

Premijer liga, 24. kolo:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski - Borac 2:1 (Zakarić 33', 55'/Maletić 87')

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi