Marinović nakon pobjede

Marinović: Nadam se da ćemo izdržati do kraja

Nakon utakmice Zrinjski - Borac (2:1) oba trenera su bili zadovoljni. Marinović zbog pobjede, Sredojević zbog pomaka u igri.

Borče Sredojević je sportski prihvatio poraz, ali i našao razlog za zadovoljstvo.

“Sam rezultat govori da je Zrinjski kvalitetnija ekipa od nas. Velika koncentracija kvalitetnih igrača je pokazala da, kad se rezultat lomio, da je ta individualna  kvaliteta presudila utakmicu“.

S obzirom na poraze konkurenata za opstanak, Borac je još uvijek u igri...

„Kako utakmice budu odmicale, sve ekipe će osluškivati druge rezultate. Ono što mene raduje je da smo pokazali pomak u igri. Svaka naredna utakmica bit će kvalifikaciona za Borac. One ekipe koje budu psihološki spremne za sve ove stresove, ostat će u ligi. Naredna utakmica nam je izuzetna važna protiv Čelika i učinit ćemo sve na fudbalskom planu da pobijedimo“. 

Na kraju se osvrnuo i na borbu za titulu :

„Bit će neizvjesno do samog kraja. Koncentracija kvaliteta u Zrinjskom, Sarajevu, sada i u Željezničaru je velika. Sloboda ima kontinuitet dobrih igara i rezultata. Treba vidjet kako će ekipe koje imaju Kup se ponašat i koliko će se potrošiti“.

Vinko Marinović je bio zadovoljan trećom pobjedom u nizu

„Treća pobjeda u nizu, opet po teškom terenu. Bilo je teško. Možda smo mogli mirnije ući u završnicu  utakmice, ali sve u svemu, očekivao sam dobar Borac. Na to sam upozoravao svoje igrače i bili smo spremni. Mi imamo kvalitet i to smo danas pokazali. Veći dio utakmice smo imali kontrolu, ali opet smo primili gol u završnici. Moji igrači su dali maksimum. Želim Borcu puno sreće u borbi za opstanak“.

Pritsak koji nosi borba za titulu neće poremetiti Plemiće.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

„Mi smo spremni na sve stresove i pritiske. Za sada dobro odgovaramo na to i nadam se da ćemo izdržati do kraja“, rekao je Marinović, te je dodao:

"Vjerujem da Borac može ostati u ligi. Borac je dosta popravio igru dolaskom Sredojevića na klupu. Kroz istoriju, Borac uvijek kad je najteže je opstajao. Mislim da će tako biti i sada".

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi