Zakarićev odlazak u Rumuniju je bio prava enigma

U Craiovi više ne računaju na ofanzivca

Zakarićev odlazak u Rumuniju je bio prava enigma

A. Čaušević

Avantura Gorana Zakarića u Rumuniji je trajala svega nekoliko mjeseci te će ovaj 27-godišnjak u narednim sedmicama tražiti novi klub. 

Zakarić je početkom oktobra postao član ekipe Universiatea Craiova gdje je stigao kao slobodan igrač nakon što je raskinuo ugovor s Partizanom, barem je tako glasila do sada poznata verzija događaja.

Mediji u Rumuniji su jučer objavili vijest da je 27-godišnji otpisan u Craiovi, a danas je objavljena i informacija kako je ovaj rumunski klub Partizanu određenu sumu na ime obeštećenja.

Portal ProSport je objavio vijest kako je Zakarić došao u klub na zahtjev trenera Victora Piturce. Igrao je redovno, ali nije uspio niti jednom zatresti protivničku mrežu.

Upravo iz tog razloga rukovodstvo Craiove je odlučilo da Partizanu ne plati iznos od 200.000 eura.

Ipak, Fanatik ima nešto drugačije informacije s tim da se spominje isti iznos. Spomenuti medij navodi određene detalje iz Zakarićevog ugovora.

Tako je prema Fanatiku povremeni bh. reprezentativac kao slobodan igrač potpisao ugovor do zime s opcijom produženja za još tri sezone, ali aktiviranjem produženja Craiovu bi to koštalo 200.000 eura, na što rumunski klub nije pristao.

Bilo kako bilo, Zakarić je s fudbalom u Rumuniju završio i od januara ga čekaju izazovi u nekom drugom klubu.

Top Komentari

Fce
Sad ce u Tursku drugu ligu ili u Bih premijer haha
2 6
Benjamingst
Ja sam gledao USA va. BiH u Los Angeles prijateljska pa taj igrac je amater bio na terenu. Robi ga gurao da bi se prodao a tako I unustio kvalifikacije za EURO 2020.
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije