Zakasnio na Džekine staze? Beganović i zvanično u Češkoj

Potpisao za Znojmo

Zakasnio na Džekine staze? Beganović i zvanično u Češkoj

Iako se činilo da će se iz Crne Gore vratiti u domovinu i potpisati za Zvijezdu Gradačac, Dženis Beganović će, kao što smo i najavili prije nekoliko dana, karijeru nastaviti u Češkoj.

Jedan od mnogih Željinih igrača koji se nije uspio nametnuti i postati veći heroj Željinih Manijaka nego što jeste, potpisao je ugovor s drugoligašem Znojmom.

Beganović je prethodnu sezonu proveo u Komu u Crnoj Gori gdje je u 15 utakmica postigao dva gola. Prvi dio sezone je proveo u Željezničaru gdje je u sedam utakmica ubilježio asistenciju. Pored Željezničara i Koma igrao je za Metalleghe BSI gdje je bio na posudbi.

Dženis koji je ostao upamćen po golu koji je zabio Ferencvarošu usred Budimpešte, očito se vodio logikom bolje igrati u češkom, nego u bh. drugom rangu takmičenja.

Sezona u Drugoj ligi Češke počinje predstojećeg vikenda.

Najpoznatiji Željin izdanak koji je stekao afirmaciju u Češkoj svakako je Edin Džeko. U Češkoj od igrača koji su igrali s Beganovićem trenutno igra i Benjamin Čolić koji nastupa za Karvinu u Prvoj ligi.

Potražite više informacija na temu 1. Liga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi