Žalba Arsenala nije uspjela, Aubameyang dobio tri meča suspenzije

Gabonac van stroja

Žalba Arsenala nije uspjela, Aubameyang dobio tri meča suspenzije

Trener Arsenala Mikel Arteta potvrdio je da će klub biti bez jedne od prveih zvijezda Pierra-Emericka Aubameyang naredne tri utakmice. 

Gabonac je dobio crveni karton u nedavnom susretu protiv Crystal Palacea, a žalba Arsenala da ne dobije dužu suspenziju nije urodila plodom.

Arteta je na današnjoj press konferenciji otkrio kako je Aubameyang suspendovan na tri meča.

"Potvrđeno nam je da će on biti suspendovan tri utakmice, tako da nećemo moći računati na njega".

"To je velika šteta. Veliki je gubitak za nas posebno jer znamo da mu to nije bila namjera da uradi. Ali, pogriješio je sa startom, odluka je donesena i moramo je poštovati", kazao je Arteta.

On je dodao kako je Aubameyang najvažniji igrač tima i da su ovo jako loše vijesti za njega.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Gabonac će propustiti susrete protiv Sheffield Uniteda i Chelseaja u Premiershipu, te FA Cup okršaj protiv Bournemoutha.

On je ove sezone upisao ukupno 26 nastupa i postigao 16 pogodaka.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi