Najbogatiji čovjek Afrike: Kupujem Arsenal...
Foto - Screenshot

Spreman preuzeti Topnike

Najbogatiji čovjek Afrike: Kupujem Arsenal...

M. Šljivak
Teme:

Najbogatiji čovjek Afrike, Nigerijac Aliko Dangote, planira kupiti Arsenal.

Dangote je veliki navijač londonskog kluba, a javno je istakao kako 2021. godine planira kupiti Topnike od Stana Kroenkea.

"Volio bih kupiti Arsenal, ali trenutno imam projekte od 20 milijardi dolara na koje se moram koncentrisati. Pokušavam te poslove završiti, ali bih vjerovatno mogao 2021. godine ući u priču sa Arsenalom", rekao je Dangote i nastavio je:

"Kupit ću Arsenal čim završim ove projekte. Sada trenutno pokušavam podići kompaniju na jedan veći nivo".

Aliko Dangote je veliki navijač londonskog kluba. To nikada nije krio, a sigurno da bi Topnicima itekako dobro došlo veliko ulaganje novog vlasnika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Trenutni Stan Kroenke je čovjek kojeg navijači tima sa Emiratesa ne podnose i jedva čekaju da mu vide leđa, a Dangote bi sigurno bio dočekan kao spasitelj.

Bogatstvo ovog Nigerijca procjenjuje se na više od 10 milijardi dolara.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

edo111
Treba uvesti zakon;DA NIJEDAN COVJEK NA OVOJ ZEMALJSKOJ KUGLI NESMIJE POSSJEDOVAT VISE OD 10 miliona,a da nepricamo o milijardama,to je van svake pameti.dobro razmislite,sta zelim s'tim da kazem.
2 1
vialli
sačekaj 1-2 godine dok ispadnu iz lige,jeftinije ti je....znam da si to i sam skontao al eto nako kažem...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi