Na utakmicu stigli napušeni, predsjednik kluba odmah ih je stavio na transfer listu

Zamalek

Na utakmicu stigli napušeni, predsjednik kluba odmah ih je stavio na transfer listu

E. Škorić
Teme:

Utakmica Zamaleka i El Daklyeha odigrana jučer završena je rezultatom 1:1, što znači da nakon 12 kola prvenstva Egipta slavni Zamalek zaostaje pet bodova za vječnim rivalom Al Ahlyjem.

Zamalek je bio veliki favorit na svom terenu, ali je odigrao samo 1:1, no nakon utakmice su uslijedile žestoke optužbe predsjednika Zamaleka Mortada Mansoura, koji je donio odluku da klub istupi iz Premier lige.

"Odlučili smo da više ne želimo da učestvujemo u ovoj farsi koju vode EFA (Egipatskli nogometni savez) i sudije, te favorizuju naše protivnike i poklanjaju titulu našem rivalu", rekao je Mansour.

Mansour je poznat kao jako kontroverzna ličnost. Također je najavio da su dvojica igrača stavljena na transfer listu jer su konzumirali marihuanu iako su i jedan i drugi trebali biti starteri u jučerašnjoj utakmici.

"Ahmed Fatouh i Abdallah Gomaa bili su pod utjecajem marihuane. Omalovažavali su klub. Kada su saznali da će prije utakmice biti testovi na doping, odlučili su da neće igrati. Rekao sam im da će, kada budu poznati rezultati, obojica otići na transfer listu", poručio je Mansour.

Da stvar bude gora, spomenuti Fatouh mu je rekao da odlazi u rivalski Al Ahly. "Jučer sam imao sastanak s Fatouhom i on me obavijestio da odlazi u Al Ahly. Rekao sam mu da mi prvo donese ponudu", tvrdi predsjednik Zamaleka.

Mansour je najavio smanjenje plata svim igračima za 20 odsto, a nastavlja s tvrdnjama da njegov klub neće igrati u egipatskom prvenstvu dok se ne promijeni rukovodstvo lige.

Zamalek i Al Ahly su dva najveća egipatska kluba i godinama vode borbe za titulu. Al Ahly je rekorder sa 42 titule, dok je Zamalek bio prvak samo 14 puta. Samo je još pet drugih klubova osvojilo ligu, a to su Ghazl El Mahalla, Ismaily, Al Mokawloon Al Arab, Olympic Club i Tersana.

Zamalek bi za pet treba trebao da gostuje kod šestoplasiranog AlI ttihada, ali je pitanje hoće li se taj meč odigrati. Ovisit će to o odluci Mansoura, koji za sada ne namjerava nastaviti takmičenje koje ne smatra poštenim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi