Zamparini: Prokleta godina, ali vratit ćemo se

Predsjednik Palerma razočaran

Zamparini: Prokleta godina, ali vratit ćemo se

Edmir Škorić
Teme:

Nogometaši Palerma ispali su iz Serije A, a predsjednik sicilijanskog kluba Maurizio Zamparini uvjeren je u brzi povratak među najbolje italijanske klubove.

Kolo prije kraja Palermo ima pet bodova zaostatka za Genovom, što znači da za Sicilijance više nema nade i da će nakon desetak godina ponovo igrati u nižem rangu.

 

"Stvarno mi je žao ljudi u Palermu, jer moraju pronaći snage za početak svega što smo doživjeli u 10-ak godina. Izgradit ćemo jači Palermo. Kada pobijedite, tretiraju vas kao heroje, ali kada izgubite onda ste gubitnici", rekao je Zamparini, priznavši da je napravio grešku što je na početku smijenio Giuseppea Sannina, koji je na kraju opet vodio klub, ali već je bilo kasno.

 

"Neke promejne su pogrešne, a druge su donijele pozitivne rezultate. Pogriješio sam ovoga puta, posebno u vezi Sannina, jer je u posljednjih nekoliko utakmica pokazao da je dobar trener".

 

"Ovo je prokleta  godina. Razočaran sam, ali u nogometu se gubi i pobjeđuje. Momčad je 90 posto spremna za Seriju B i nećemo je rastavljati. Poslao sam fanovima poruku, oni pripadaju u Seriji A i brzo ćemo se vratiti", kaže Zamparini.

 

On smatra da će biti teško zadržati Hrvata Josipa Iličića pored brojnih ponuda iz Italije, Engleske, Španije...

 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Iličić je igrač koji pripada top-momčadi. tako da sumnjam da bi rado ostao u Palermu i igrao u Seriji B. Morat ću porazgovarati s njim, ali on je već rekao da ide ako dobije poziv velikog kluba".

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.