Zana je jedina osudila Xhakin potez i nazvala ga sramotom, a onda joj se život pretvorio u pakao

Izazvala bijes Kosovara

Zana je jedina osudila Xhakin potez i nazvala ga sramotom, a onda joj se život pretvorio u pakao

E. Škorić

Albanska novinarka s Kosova Zana Avdiu reagovala je zbog geste Granita Xhake koji je srpskim nogometašima pokazao svoje međunožje.

Granit Xhaka bio je u centru pažnje utakmice Švicarska – Srbija (3:2). On je imao obračune sa srbijanskim igračima i navijačima, koje je očito uspijevao da isprovocira, mada je i sam u nekim trenucima djelovao tako.

U jednom trenutku Xhaka se uhvatio za međunožje i usmjerio se prema klupi Srbije, a njegovu gestu je novinarka Zana Avdiu okarakterisala sramotnom.

“Čin Granita Xhake je sramotan. Nasilnički čin. A nesreća je što niko nije otišao a da nije podijelio tu fotografiju. Dakle, nulti nivo, u nekoj našoj državi!", napisala je Avdiu.

Nakon toga, uslijedile su brojne uvrede i prijetnje smrću, što je otkrio advokat Arianit Koci.

"Možda možemo da se ne slažemo sa njom, ali ovakve prijetnje su nedopustive u civilizovanom društvu. Sa druge strane, javni prokazi uslovljavaju još veće prijetnje, poručio je Koči.

Dobila je mnoštvo ružnih komentara i prijetnji, a neki su bili zaista jezivi i odnose se na neke užasne stvari iz prošlosti.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Ona se kasnije pokušavala malo opravdati, kazala je da jednostavno nije trebalo dopustiti Srbima da isprovociraju Xhaku i Shaqirija, dok većina drugih u Albaniji i na Kosovu smatraju da je to zapravo nešto što samu pobjedu čini još posebnijom.

Podsjećanja radi, Švicarska je dobila sa 3:2 Srbiju i plasirala se u osminu finala Svjetskog prvenstva, a u borbi za četvrtfinale sutra će se sastati sa selekcijom Portugala.

Top Komentari

Jasminn
Ma Granit Xhaka je odmah sutradan dobio jednog obozavatelja iz Bihaca. Odmah sutradan sam ga poceo pratiti na Instagramu. Sta se ova pravi pametna!!!!
0 0
Zoilomas
Jao ****t3! Selektor Srbije vam na glas majku šiptarsku psuje a ovoj stalo do sramote.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi