"Zanemarite lažne vijesti, kada dođe vrijeme za transfer čut ćete o njemu od mene"

Nigerijac je i dalje predmetom špekulacija

"Zanemarite lažne vijesti, kada dođe vrijeme za transfer čut ćete o njemu od mene"

Napadač Lillea Victor Osimhen je demantovao "lažne vijesti" o navodnom postizanju dogovora o transferu u Napoli. "Kada bude vrijeme, sve ćete čuti direktno od mene", poručio je mladi Nigerijac.

Samo jedna sezona u Lilleu je bila dovoljna da talentovani Osimhen zapadne za oko brojnim evropskim velikanima i da se počne intenzivno špekulisati o njegovom velikom transferu.

Osimhen, čija je cijena navodno 50+ miliona eura (donedavno se vjerovalo da Lille želi i 80 miliona eura), se našao na radaru Liverpoola, Manchester Uniteda, Real Madrida i Napolija, a nedavno su se pojavile informacije da je upravo italijanski klub pobijedio konkurenciju i osigurao transfer 21-godišnjeg Nigerijca. Čak su se pojavile špekulacije da je već dogovoreno da on potpiše petogodišnji ugovor sa Napolijem.

Sada se, međutim, oglasio sam Osimhen i poručio da takvi navodi jednostavno nisu tačni.

"Stvarno postaje mučno koliko se lažnih vijesti pojavljuje o mom postizanju dogovora sa Napolijem", rekao je Osimhen za Omasports.com, pa poručio:

"Novinari me iznenađuju, oni govore da su profesionalci. To mi je nevjerovatno. Molim vas nemojte uzimati u obzir lažne vijesti, kada dođe vrijeme za moj transfer, direktno od mene ćete čuti o njemu".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Prije 10-ak dana su se mogle pročitati informacije da je Osimhen zapravo tražio od Lillea da ga ne prodaje ovog ljeta bez obzira na moguće unosne ponude, kako bi u francuskom klubu ostao barem još jednu sezonu i onda kao etabliran napadač napravio veliki transfer.

Victor Osimhen je u Lille stigao ljetos iz belgijskog Charleroija, a do prekida sezone je stigao odigrati 38 utakmica u svim takmičenjima, postići 18 golova i upisati 6 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti