Italijanski klub poslao dopis, želi da organizuje meč River - Boca na svom stadionu
Nakon svega što se izdešavalo, očigledno je da se revanš finala Cope Libertadores neće igrati u Buenos Airesu

Đenovljani itekako imaju veze s Bocom

Italijanski klub poslao dopis, želi da organizuje meč River - Boca na svom stadionu

Edmir Škorić

Meč River Platea i Boce Juniors u finalu Copa Libertadoresa i dalje tek treba da se igra, no pitanje je gdje...

Boca je u prvom meču finala Copa Libertadoresa odigrala 2:2 s Riverom, no na Monumentalu je bilo nereda, pa je revanš prvo otkazan za nekoliko sati, onda je prebačen na nedjelju, a sada već nije ni sigurno kada će biti odigran.

Sve je izvjesnije da se neće igrati u Buenos Airesu nakon svega, pa se spominju drugi kontinenti, pisalo se o Abu Dhabiju, sada je moguće da bude u Evropi.

Naime, italijanska Genoa ponudila se da ugosti River i Bocu na svom stadionu. Genoa je uputila zvaničan dopis CONMEBOL-u da organizuje utakmicu na neutralnoj teritoriji.

Iseljenici iz tog italijanskog grada osnovali su Bocu 1905. godine, u predgrađu Buenos Airesa - La Boci. Zbog toga i danas Bocu zovu Đenovljani...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi