Zanetti odigrao 1100. utakmicu, četvrti svih vremena

Još jedan jubilej sa sjajnog Argentinca

Zanetti odigrao 1100. utakmicu, četvrti svih vremena

Legenda milanskog Intera Javier Aldemar Zanetti odigrao je jučer u dresu Intera 1100. utakmicu u svojoj karijeri. 

Ovaj jubilej Zanetti je proslavio pobjedom nad Parmom, zavaljujući golu Rocchija. Zanetti se sa 1100 upisanih nastupa nalazi na četvrtom mjestu svjetske liste, a Argentinac bi ukoliko bude igrao i naredne sezone mogao doći i do pozicije broj dva. 

 

Bolji od njega su Peter Shilton koji je čini se neprikosnoven na listi sa 1390 upisanih nastupa. Drugi je nekadašnji suigrač Zanettija Roberto Carlos sa 1127 nastupa, dok je treći Ray Clemence sa 1118 upisanih nastupa. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Pat Jennings je peti sa 1096 nastupa, dok je šesti Rogerio Ceni sa 1064 nastupa. James Bal je upisao 1056, dok je nekada jedinica Engleske reprezentacije David Seamen upisao 1047 nastupa u karijeri. Maldini je na 1041, dok je Graham Alexander skupio 1025 nastupa. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti