Zanetti operisan, kirurg tvrdi da se vraća za pola godine

Dobre vijesti

Zanetti operisan, kirurg tvrdi da se vraća za pola godine

Edmir Škorić

Teško povrijeđeni Argentinac Javier Zanetti je operisan, a njegov kirurg vjeruje da će na terene vraća za pola godine.

Zanettijeva povreda Ahilove tetive lijeve noge uzdrmala je nogometni svijet. Kapiten Intera povrijedio se u gostujućem porazu od Palerma. Moglo bi to označiti kraj jedne velike karijere uskoro 40-godišnjaka, kojeg niko ne može mrziti.

 

U utorak je obavljena operacija, a njegov kirurg Francesco Benazzo je optimističan pored svega.

 

"Cijeli operativni zahvat je prošao bez problema, bolje reći savršeno. I da, Zanetti će moći igrati nogomet, očekujem da se potpuno oporavi za šest mjeseci", rekao je Benazzo i dodao:

 

"Najprije Javier mora striktno mirovati. Potom slijedi lagano hodanje, ali sve će naputke dobiti sam on. Već sam razgovarao s njegovom suprugom i situacija je doista ohrabrujuća".

Potražite više informacija na temu Serie A:

 

Zanetti je danas izjavio kako se nada da će imati priliku da odigra barem još jednu utakmicu u dresu Intera, čije je boje nosio u preko 900 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.