Zanimljiv plan Chelseaja za Diega Costu
Foto: EPA

Nude Costu za Moratu

Zanimljiv plan Chelseaja za Diega Costu

M. Šljivak

Španski napadač Diego Costa je u proteklih sedam dana bio na naslovnicama svih medija u Engleskoj.

Razlog je bio njegov navodni sukob s menadžerom Chelseaja Antoniom Conteom, koji ga je na kraju izostavio iz tima pred gostovanje u Leicesteru. 

Italijan je tvrdio kako je sjajni napadač povrijeđen i da zbog toga ne igra, dok mediji u Engleskoj vjeruju kako je svađa s Conteom i zahtjev za transfer bio uzrok njegovog izostavljanja iz tima.

Costa se jučer vratio na trening Plavca, ali bi sada mogao postati dio plana londonskog kluba.

Navodno, Antonio Conte želi u svojim redovima vidjeti napadača Reala iz Madrida Alvara Moratu. Spreman je u Real poslati Costu u zamjenu za ovog fudbalera i ponuda je navodno već na stolu madridskog tima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Morata nije naročito zadovoljan minutažom u redovima kraljevskog kluba. Nastupio je u 23 utakmice ove sezone u svim takmičenjima, te je postigao devet pogodaka.

S druge strane Diego Costa je u 21 nastupu postigao 14 pogodaka, ali ima i očitu želju za odlaskom iz kluba, a to bi mu uskoro moglo biti i ispunjeno.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi