Zanimljiv podatak sugeriše da će Juve osvojiti Ligu prvaka
Foto: EPA

Da li se ipak radi samo o pukoj slučajnosti?

Zanimljiv podatak sugeriše da će Juve osvojiti Ligu prvaka

Nakon što je još jednom dominantnom partijom Juventus u polufinalu Lige prvaka izbacio Monaco, ukupnim rezultatom 4:1,  ekipa iz Torina se čini odlučnom da i u finalu pruži odličnu igru, i možda dođe do trofeja Lige prvaka.

Sjajna izdanja Juventusa u najelitnijem klupskom takmičenju, dovela su do toga da sada mnogi upravo Staru damu smatraju glavnim favoritom za osvajanje trofeja Lige prvaka. I zaista se čini da Juventus sa svojom čvrstom odbranom i tečnim napadom ima dobre šanse da donese trofej ovog takmičenja u Torino, prvi put nakon 1996. godine.

A večeras je i legendarni špaski statističar Mr. Chip predstavio zanimljiv podatak koji, kako stvari stoje, ide u korist italijanske ekipe.

Naime, od kada je ekipa Milana predvođena Arrigom Sacchijem osvojila Evropski Kup 1989. godine, svakih sedam godina je trofej Lige prvaka, kao po pravilu, završavao u rukama neke italijanske ekipe. Trofej su Italijani podizali i u sredini ovih intervala, ali se od 1989. još nije desilo da u intervalu koji pominje Mr. Chip trofej podigne ekipa iz neke druge zemlje.

Dakle, 1989. godine pobjednici Evropskog Kupa su bili igrači Milana. 

Juventusu je pošlo za rukom da osvoji Ligu prvaka 1996. godine, isto je pošlo za rukom, ponovo, Milanu 2003., dok je Inter podigao trofej 2010. godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Puka slučajnost ili ne, ova zanimljiva statistika sugeriše da bi sedam godina nakon titule Intera, sada Stara dama mogla zasjesti na krov Evrope.

Juvenuts će se u finalu, 3. juna, susresti sa boljim iz duela Atletico Madrida i Reala iz Madrida. Kraljevski klub trenutno ima veliku prednost, s obzirom da je u prvoj polufinalnoj utakmici slavio sa velikih 3:0.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi