Zanimljiva situacija u brazilskom timu: Četiri igrača nose ime po slavnom Argentincu
Rikelme, Riquelme, Riquelmo i Riquelmy igraju za mladi tim Cruzeira

Argentinac je čini se popularan u Brazilu

Zanimljiva situacija u brazilskom timu: Četiri igrača nose ime po slavnom Argentincu

S. Pašalić

Brazilski tim Cruzeiro ima svoj mladi tim u kojem nastupaju igrači do 17 godina, ali ima jedna zanimljiva činjenica vezana za ovaj tim.

Naime, čak četiri igrača ovog tima je dobilo ime po proslavljenom argentinskom igraču Juanu Romanu Riquelmeu iako neki imaju malo drugačije ime.

Tako su tu Rikelme, Riquelme, Riquelmo i Riquelmy. Nije poznato da li su se sva četiri igrača u istom trenutku našla na terenu u nekoj utakmici, ali bi u svakom slučaju bilo zanimljivo.

Riquelme nikada nije igrao za Cruzeiro, ali je zato igrao za Barcelonu i Villarreal i uspisao ukupno 136 nastupa u La Ligi i postigao je 40 golova, a igrao je i za nekoliko argentinskih klubova, uključujući i Argentinos Juniors u kojem je započeo, ali i završio karijeru.

Najveće uspjehe je ostvario sa Bocom Juniors sa kojom je pet puta bio prvak Argentine, a četiri puta je bio i proglašavan za najboljeg igrača ove države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi