Zaniolo junak Rome, dvije stative Džeke, Adrian dao nadu Portu
Već sada je jasno da nas očekuje sjajan revanš. Porto će jurišati po prolaz.

Zanimljivo je bilo u Rimu

Zaniolo junak Rome, dvije stative Džeke, Adrian dao nadu Portu

S. Mlaćo

Roma je večeras na svom terenu u prvom susretu osmine finala savladala Porto 2:1, a junak Rimljana sa dva pogotka bio je mladi vezista Nicola Zaniolo.

U prvom poluvremenu nije bilo uzbuđenja, pa su mreže mirovale. Porto je zaprijetio u 33. minuti preko Fernarda, da bi nešto kasnije najbolju šansu prvog dijela imao bh. napadač Edin Džeko.

Sjajno je primio loptu, izbacio jednog igrača Porta, šutirao, no njegov udarac zaustavila je stativa.

Do prvog pogotka Roma je mogla u 50. minuti kada Cristante šutira, ali iskusni Casillas sjajno brani i spšava goste. Dvadeset minuta kasnije nije bilo spasa za Porto. Džeko je dodao do Zaniola, a ovaj pogodio za veliko slavlje na Olimpicu.

Nisu domaći navijači ni prestali sa slavljem, a na semaforu je pisalo 2:0. Odbijanac je nakon što je Džeko pogodio stativu pokupio Zaniolo i zakucao loptu u mrežu Portugalaca, te se činilo da Italijani sa sjajnom prednošću odlaze na revanš.

No, tako nisu mislili u Portu. Adrian u 79. smanjuje na 2:1 i bilo je jasno da ćemo do kraja gledati neizvjestan meč. Sjajno se snašao gostujući nogometaš pred golom Rimljana.

Rezultat se više nije mijenjao i očekivati je sjajan revanš u Portugalu.

Liga prvaka, osmina finala, prvi meč:

AS Roma - FC Porto 2:1 (0:0)

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ibro
Bez Dzeke Roma bi bila velika NULA
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi