"Žao mi je, volim Asmira, ali želim Boruca na golu"
Bh. golman ove sezone ne blista na golu Bournemoutha. Nekoliko puta je skupo koštao svoj tim i navijači to dobro pamte (Foto: EPA)

Navijači Bournemoutha traže Poljaka ispred Begovića

"Žao mi je, volim Asmira, ali želim Boruca na golu"

Midhat Šljivak

Rezervni golman Bournemutha Artur Boruc pružio je sinoć veoma dobru partiju u susretu EFL Kupa protiv Chelseaja.

Iskusni 38-godišnji golman imao je nekoliko zaista fantastičnih odbrana, ali je nažalost po njegov tim udarac Edena Hazarda u 84. minuti završio u mreži i Plavci su prošli dalje.

Nakon sjajnog nastupa na Stamford Bridgeu navijači Bournemoutha žele Boruca vidjeti na golu i u prvenstvenim utakmicama. To su na Twitteru jasno poručili.

"Za mene Boruc mora igrati u subotu. Danas je pokazao više od Begovića u čitavoj sezoni", napisao je jedan od navijača, dok je drugi dodao:

"Radije bih vidio Boruca na golu nego Begovića tokom vikenda"...

Naravno bilo je tu još nekoliko zanimljivih komentara:

"Boruc zaslužuje šansu u ligi. Nezasluženo je izgubio mjesto prvog golmana prije 18 mjeseci", dodao je još jedan od navijača, a slično mišljenje dijele i drugi

"Nikad nisam mislio da ću ovo napisati, ali Boruc bi trebao ponovo biti broj jedan. Volim Asmira, ali Arthur to zaslužuje"...

Menadžer Eddie Howe također hvali Poljaka

Menadžer Bournemoutha Eddie Howe prezadovoljan je utakmicom kakvu je odigrao Boruc, ali za njega je Begović i dalje broj jedan.

"Bio je nevjerovatan, ali to me ne iznenađuje. On je najbolji u najtežim utakmicama. Imao je mnoštvo sjajnih odbrana i stvarno ne znam kako je odbranio udarac Girouda u nadoknadi. Veliki je profesionalac i prava podrška Asmiru Begoviću", rekao je Howe nakon utakmice protiv Chelseaja, a i prije meča je imao šta da kaže o Borucu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"On je čovjek za velike utakmice. Jednostavno voli velike mečeve i takav mu je mentalitet tokom čitave karijere. Zato je uvijek na visokom nivou. Zna šta treba da radi van terena, zna da se mora dobro paziti", istakao je Howe.

Bournemouth je trenutno 11 na tabeli, a u subotu ih čeka domaći duel protiv Brightona i prema svemu sudeći Begović će ponovo na gol.

Top Komentari

Seva1956
Sramota ! Vi ste miševi koji vode hajku protiv Asmira,evo već mjesec dana. Prozirni ste(sport.ba) i nepošteni,popustite čovjeka ili mu ga popušite-pederi !!!
60 5
RodjeniRA
Aamir zvani rupa!
1 23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi