Zapata se na kraju sezone vraća u Napoli

Udinese neće otkupiti njegov ugovor

Zapata se na kraju sezone vraća u Napoli

Endin Čaušević

Kolumbijski napadač Duvan Zapata ovog ljeta će napustiti Udinese jer mu ističe posudba u ovom klubu.

Zapata je protekle dvije sezone na posudbi u Udineseu iz Napolija, ali prema svemu sudeći neće nakon ove sezone ostati u Udinama. Čelnici Udinesea poručili su da neće otkupiti njegov ugovor od Napolija jer nemaju dovoljno novca za to.

Kolumbijac će se na ljeto vratiti u Napoli, ali je teško očekivati da će ostati u ovom klubu. Napolitanci za usluge ovog napadača traže najmanje 15 miliona eura što je očito previše za Udinese.

Gazzetta dello Sport prenosi danas da je interes za Zapatu pokazalo nekoliko italijanskih klubova. Navodno, u borbi za kolumbijskog napadača bit će Inter i Milan, dok razvoj situacije iz pozadine posmatra Atalanta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti